Jag har skrivit bok om att podda

I flera år har jag skrivit på en bok om hur du gör din egen podcast. Jag påbörjade skrivandet redan när jag var kanalchef på studentradion i Lund. Då var tanken att det skulle bli utbildningsmaterial för vår grundkurs i radioproduktion. Jag blev aldrig nöjd med texten och lät den ligga. Kanske var jag inte mogen nog.

För ett och ett halvt år sedan började jag skriva igen. Jag gjorde om boken i grunden. Jag ville nu att det skulle vara lika mycket en fängslande kärleksförklaring till ljudet som en instruktionsbok. Från början hade jag riktat mig till studenter och företag som ville podda i marknadsföringssyfte. Nu ville jag skriva en bok för att uppmuntra till folkbildning. Jag ville hjälpa människor att nå ut med sina livshistorier och åsikter.

Nu är det ett och ett halvt år senare. Jag har under den här tiden låtit mina radiovänner läsa texten och komma med kommentarer. Men jag har faktiskt också varit för feg för att göra något med texten. Jag tycker helt enkelt inte att jag har rätt att tipsa andra om hur man gör podcast, för vad kan jag? Trots att jag försökt skriva boken på ett sätt som är underhållande och inte hugget i sten, utan snarare för att väcka intresse och ifrågasättas.

Samtidigt tycker jag det är tråkigt att texten bara ligger där i min egen mapp. Jag har trots allt lagt ner mycket tid på den. Och syftet är ju gott. Att hjälpa andra göra podcast. Och det finns säkert många som skulle vilja ta del av mina tips, även om de inte är de bästa.

Jag gjorde helt enkelt så att jag satte upp en sajt och la upp alla kapitel. Det känns inte som en lika stor tröskel som det hade varit att försöka få den utgiven på ett förlag. Om den ger mig några pengar för allt slit struntar jag i. Det viktiga är att fler får tillgång till verktyget och kan göra sin röst hörd.

Boken finner du i sin helhet på sidan attpodda.se

Trevlig läsning!

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Hej mina kollegor online Jag är Monica Gilbert från Frankrike, jag vill använda detta medium för att tacka Dr Ajayi den stora spell spellisten för att han tog tillbaka min man. min man lämnade mig för sin exflickvän som han hade innan han gifte sig med mig det är en svår situation för mig jag ringde och bad honom att komma tillbaka han vägrade att han sa att han inte älskar mig längre jag försökte alla möjliga sätt att få honom tillbaka förgäves uppförde han sig som en person under manipulativ kontroll. Jag berättade för min vän vad jag passerade och hon gav mig Dr Ajayi WhatsApp-nummer: +2347084887094 och hon förklarade för mig hur Dr Ajayi hade förberett en ört för att hon skulle bli gravid efter 15 års äktenskap utan livmodern. Jag var i behov av hjälp så jag kontaktade Dr Ajayi genom whatsApp-numret som min vän gav mig, och jag sa till honom mitt problem, han berättade vad jag skulle göra som jag gjorde när han instruerade och han kastade en kärleksförtryck som gav tillbaka min make inom 72 timmar. Om du behöver hjälp med att få din älskare tillbaka eller något annat livsproblem, kontakta Dr Ajayi via e-post: drajayi1990@gmail.com WhatsApp: +2347084887094

  2. Jag är glad över att dela mitt vittnesmål här idag med världen. Jag föreställer mig aldrig att jag gör det här, men jag är full av glädje och jag vill att andra ska få deras hjälp att göra. Är en kontorssekreterare av yrke, jag har två barn med en man. Min man övergav mig och våra barn utan någon förklaring att han just lämnade huset och nästa sak som jag hörde att han träffade en annan kvinna, jag försökte alla möjliga medel för att få honom tillbaka hem men han agerade konstigt mot mig och till och med försummade barnen. Jag var frustrerad och ödelagd, jag sökte efter hjälp från olika vinklar tills jag såg ett inlägg om Dr Ajayi en stavbeslag. Jag kontaktade en stavhjul, som berättade vad jag skulle göra. Han försäkrade mig att han kommer att kasta en stavning och att allt kommer att gå bra inom tre dagar men jag var skeptisk, jag tänkte på det innan jag äntligen kontaktade honom igen, vi gick igenom processen tillsammans och till min förvånade stava fungerade och min man har återvänt hem och knelat för att be om förlåtelse men det första var ett överraskningssamtal från honom eftersom vi inte har pratat i cirka 6 månader. Dr Ajayi är verkligen en man av hans ord, om du har problem i ditt förhållande eller någon aspekt av ditt liv, kontakta stavmästaren Dr Ajayi för en varaktig lösning.

    E-post: drajayi1990@gmail.com
    WhatsApp-nummer: +2347084887094

Lämna en komentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *